Garlaikots suns

Ko darīt kad nav ko darīt? 20 idejas kā cīnīties ar garlaicību

Garlaicība ir cilvēku ienaidnieks. Tā bieži vien noved pie jocīgām domām un muļķīgas rīcības. Vai sirdsapziņas pārmetumiem, ka atkal esi iztērējis 3 stundas skrollojot cauri saturam, kuru Tu pēc tam pat neatceries. Vismaz man tā ir. Vai kāds var asociēties? 

Bet ko darīt kad nav ko darīt? Vispār jau viss šis blogs ir viens liels stāsts par to, kā cīnīties ar garlaicību. Bet šeit būs vēl dažas idejas.

Šodienas piedāvājumā atradīsi divās ideju kategorijas:

Garlaikots suns ar uzrakstu ko darīt ārpus mājas

7 idejas ko darīt kad nav ko darīt ārpus mājas

Ja nav ko darīt dodies nogaršot kādas citas valsts ēdienus

Paceļosim garšu pasaulē? 

Kad nav ko darīt dodies nogaršot Indijas virtuvi, itāļu gardumus vai kādu tikko ceptu Gruzijas hačapuri. Un tev pat nevajag lidmašīnas biļeti – tu vari doties uz kādu no vietējajiem restorāniem, kas piedāvā baudīt ārzemju garšas.

Iedvesmai – es kādu laiciņu atpakaļ biju Korejiešu restorānā. Garšu palete īsti nesadzīvoja ar manām garšas kārpiņām, bet tā kā bijām rezervējuši galdiņu ar grillu, vakariņas izvērtās par interesantu pieredzi. Tev atnes visas sastāvdaļas un tad Tu pats vari tās cept uz grilla galda vidū, kamēr fonā uz televizora skan Korejas grupu hīti.  

Atrodi vietu, kur paskatīties uz pasauli no augšas (protams, ja nav bail no augstuma)

Ja nav ko darīt pasauli nav nepieciešams apgriezt kājām gaisā – pietiek uz to paskatīties no cita, elpu aizraujoša lenķa. Tas var būt skatu tornis, baznīcas tornis, vai jumta terase. Rīgā mana mīļākā vieta, kur paskatīties uz pasauli no augšas ir Bumbu kalniņa tornis, par kuru nedaudz vairāk atradīsi šajā rakstā

Bet skaistas skatu vietas ir arī Jelgavā, Lielajos Kangaros, Alūksnē un noteikti kaut kas atradīsies arī Tavā pilsētā.

Ja nav ko darīt dodies izbraucienā vai pārgājienā

Iespēja izkustēties, izvēdināt galvu un apskatīt kaut ko jaunu. Kas gan var būt labāks par brīvdienu izbraucienu?

Un protams, ka sevi jāpareklamē. Vairāk kā 30 idejas izbraucieniem un pārgājieniem pa Latviju atradīsi šeit.

Dodies uz kādu mini zoo sadraudzēties ar dzīvnieciņiem

Kas var būt jaukāks par maziem mīlīgiem dzīvnieciņiem? Plus mūsu mazie draugi mēdz būt arī diezgan smieklīgi. It īpaši, ja grib izdiedelēt našķus. Pozitīvu emociju deva garantēta.

Man pašai ļoti patīk lamas, tāpēc mans šī brīža favorīts ir Kamieļu parks Rakši. Tas gan īsti laikam neskaitās mini zoo, bet doma paliek tā pati – dzīvnieciņi rada prieku kā lieliem tā maziem.

Ja nav ko darīt uzspēlē orientēšanās spēli

Visticamāk savu pilsētu esi izstaigājis krustu-šķērsu. Bet orientēšanās spēles parāda tev kādu jau zināmu vietu no pavisam cita lenķa, un uzsver mazās detaļas, kuras daudzi palaiž garām. Plus klāt nāk maza dopomīna deva katru reizi kad atrodi punktu vai veiksmīgi izpildi uzdevumu.

Visiem labi zināma (maksas) opcija ir Roadgames. Bet ik pa brīdim dažādu projektu ietvaros uzpeld arī kāda bezmaksas orientēšanās spēle. Tāpēc, kad šo lasi, ir vērts pameklēt vecajā, labajā Googlē, kas šobrīd ir pieejams. 

Dodies uz muzeju

Muzejs ir zināšanu multivitamīns. Un ja neesi vēstures entuziasts – neuztraucies, ne visi muzeji stāsta par pagātni. Šauļos ir pat muzejs, kas veltīts kaķiem. Tā ka visticamāk atradīsies arī kaut kas tavai gaumei. 

Ja esi Rīgā vai tās tuvumā, interesantu muzeju rekomendācijas atradīsi šeit.

Dodies uzspēlēt biljardu

Dodies dzenāt bumbiņas pustumšā biliarda arēnā. Gluži kā filmās. 

Šai aktivitātei, atšķirībā no iepriekšējajām, gan vajadzēs vismaz vēl vienu cilvēku, kas arī meklē ko darīt kad nav ko darīt. Bet izklaide piemērota gan randiņiem gan draugu kompānijām.

Garlaikots suns ar uzrakstu ko darīt mājās?

13 idejas ko darīt, kad nav ko darīt mājās

Ja nav ko darīt izveido atmiņu grāmatu

Aktivitāte sirsniņas sildīšanai. Tev noteikti ir bijis kāds pasakains ceļojums, vai īpašs pasākums kopā ar mīļajiem, kas ir rūpīgi noglabāts sirsniņā. 

Bet kāpēc glabāt to tikai sirsniņā? Vēlreiz izdzīvo patīkamās emocijas kādā omuligā vakarā izveidojot atmiņu grāmatu ar fotogrāfijām, citātiem, uzlīmēm un citām mīļām detaļām. Vai alternatīva – izveido plakātu ar visām iepriekšējajām lietām, ko pielikt pie sienas, lai tas atgādinātu par jaukajiem brīžiem katru reizi, kad ej garām. 

Kā atmiņu grāmatu izveidot? Pārakājos internetā un atradu kāda cita autora veidotu video (angļu valodā).

Izveido garšaugu dārziņu uz palodzes

Šis būs piedzīvojums vairāku mēnešu garumā. 

Sākumā varēsi nepacietīgi sēdēt pie podiņiem un gaidīt kad kaut kas beidzot sāks dīgt. Tad ieraudzīsi pirmos stādiņus. Tad sekos pavērsiens – izrādīsies, ka patiesībā tas stādiņš ir nezāle, kura kaut kā pamanījusies iesēties podā (reāls stāsts no dzīves). Bet kad izaugs paši garšaugi, tad vienmēr būs ko apčubināt, aplaistīt, apgriest. 

Plus ekspermenti ar garšaugiem pacels tavu kulinārijas prasmi augstākā līmenī. Ja vien tev pēc tam nebūs žēl savus lolojumus ēst (vēl viens reāls stāsts no dzīves). 

Ja nav ko darīt piezvani vai aizraksti kādam, ar ko sen neesi runājis

Vai ir kāds kas gaida tavu zvanu? Kāds kuram tu gribētu piezvanīt? Ir cilvēki, ar kuriem vienmēr ir jauki parunāt. Uztver šo kā zīmi, ka ir laiks atrast kontaktu telefonā un uzspiest zaļo klausulīti. 

Un īpaši gribētu tevi iedrošināt piezvanīt, ja Tev ir kāds vecāks radinieks, kuram tavs zvans varētu būt dienas lielākais prieciņš.

Izlasi kādu izklaidējošu bloga rakstu, par sev interesējošu tēmu

Tu varētu atbildēt – es jau lasu bloga rakstu. Tas tiesa. Bet izlasi vēl vienu par tēmu, kas Tevi patiesi interesē. Bloga raksti ir lielisks, izklaidējošs veids, kā lasīt un iegūt vērtīgu informāciju tiem, kas nav gatavi apņemties izlasīt veselu grāmatu. 

Par ko Tu vienmēr esi vēlējies uzzināt vairāk?

Ja Tevi interesē ceļojumi, interesantus piedzīvojumu stāsus atradīsi šeit.

Ja nav ko darīt pagatavo kaut ko interesantu

Jaunas receptes izmēģināšana ir piezīvojums gan tev, gan tavām garšas kārpiņām. Lai gan, garšas kārpiņām tas reizēm var kļūt arī par pārdzīvojumu. Bet tas nekas, vismaz būs jautri. Atrodi kādu interesantu, sarežģītu recepti un izmēģini to.

Vajag idejas? Pinterests ir zelta raktuves.

Uzliec mūziku un krāso mandalas

Antistresa aktivitāte nervu nomierināšanai pēc garas dienas. Vienkārši uzliec uz austiņām savus mīļākos hītus, ieritinies segā, ar tējas krūzi rokas stiepiena attālumā, un krāso “pieaugušo krāsojamās grāmatas” jeb mandalas. 

PS – ja negribas skriet uz grāmatnīcu pakaļ mandalu krāsojamajai grāmatai – bezmaksas versijas printēšanai atradīsi šeit.

Sāc 30 dienu izaicinājumu

Vai zināji, ka 30 dienu izaicinājumi ir lielisks veids kā sākt jaunus hobijus? 

Es tā sevi reiz uz mēnesi iemāniju sportošanā. Bet ja pietupieni nav tavā gaumē, neuztraucies. Ir daudz citu interesantu izaicinājumu. Piemēram, 30 dienu foto izaicinājums, kur katru dienu jāuzņem foto par noteiktu tēmu. Vai soļošanas izaicinājums, rakstīšanas izaicinājums, pat tamborēšanas izaicinājums… Respektīvi par izaicinājumu var kļūt jeb kas, kur 30 dienas pēc kārtas jāveic kāds konkrēts uzdevums. 

Un ja Tev pietrūkst motivācijas – pierunā draugus pildīt izaicinājumu kopā ar tevi. Varēsiet viens otru turēt pie atbildības.

Ja nav ko darīt sakārto failus un attēlus savā telefonā

Viedtālruņa atmiņa bieži vien ir kā drēbju čupa pusaudža istabā. Tajā tiek sasviests viss un to ko vajag nevar atrast. Kad nav ko darīt ir pienācis laiks visu sakārtot – izdzēst nevajadzīgos attēlus, piezīmes, aplikācijas un kontaktus. Bet visu vajadzīgo saliec pa mapītēm, lai vēlāk ir vieglāk atrast.

Izveido sarakstu ar receptēm, kuras tu gribētu izmēģināt

Kad kārtējo reizi kurkstēs vēders un steigā domāsi, ko lai šodien pagatavo vakariņās, tu būsi sev ļoti pateicīgs, ja tajā dienā, kad tev nebija ko darīt būsi izveidojis sarakstu ar interesanām recepšu idejām. 

Uzliec 15 minūšu taimeri un atrodi pēc iespējas vairāk recepšu ideju, kuras vēlies izmēģināt. Pēc tam saglabā tās Google dokumentā, Pinterest dēlī vai citā sev ērtā platformā. 

Izšķiro nevajadzīgās drēbes un ziedo tās labdarībai

Vienmēr ir patīkami kādam palīdzēt. Ziedojot drēbes tu palīdzēsi kādam tikt pie apģērba, kuru viņš citādi nevarētu atļauties. Tajā pašā laikā tu palīdzēsi arī planētai, jo tavas lietotās drēbes nenonāks atkritumu izgāztuvē. Un tu palīdzēsi sev, atbrīvojot mājās vietu un samazinot kaudzi ar drēbēm, kurai jārokas cauri katru reizi kad skapī kaut ko meklē.

Izklausās pēc veida kā nopelnīt kārtīgu kaudzīti karmas punktu, vai ne?

Kur nodot lietotās drēbes? Šeit ir nedaudz informācijas par nodošanas punktiem Rīgā.

Ja nav ko darīt izplāno savu nākamo atvaļinājumu

Vienmēr ir patīkami pasapņot. Bet šī ir produktīva sapņošana, jo izsapņotais kādā brīdī tiks pārvērsts reālā plānā, kas nākotnē aiztaupīs tev laiku. 

Un ja plāno kādu ārzemju braucienu, ieskaties manā rakstā par ceļojumu plānošanu. Tur atradīsi dažus noderīgus padomus.

Izmet ārā lietas, kurām beidzies derīguma termiņš

Vai tavā virtuvē vai kosmētikas plauktiņā vēl aizvien ir aizkavējušies kādi viesi, kuriem jau pirms pāris mēnešiem bija jādodas tālāk, ceļojumā uz miskasti? Man jaatzīst, ka manos skapīšos bieži vien mēdz dzīvot kaut kas, ko izmantot vairs nebūtu īsti prātīgi. Tāpēc šī ir tā reize, kad vajag vienkārši saņemties un iet pārskatīt krājumus.

Iemācies kā pareizi pagatavot savu mīļāko kafiju, lai tā garšotu izcili

Dienišķās kafijas krūzītes pagatavošana droši vien kļuvusi tev par rutīnas uzdevumu. Bet vai zināji ka pastāv knifi un triki, kā pagatavot kafiju vēl garšīgāku? Piemēram, nozīme ir ūdens temperatūrai. Un runa nav tikai par to vai ūdens ir auksts vai uzvārīts…

Kā arī dažādas kafijas brūvēšanas tehnikas sniedz dažādus rezultātus. Un kaut kur tur ārā ir desmitiem dažādu kafijas dzērienu recepšu, kuras izmēģināt. 

Ir īstais laiks kļūt par kafijas eksperu!

Kur mācīties? Youtube, blogi, online kursi.


Vai atradi kādu ideju, ko šodien izmēģināsi, lai uzveiktu garlaicību?

Kad man ienāks prātā vēk kāda ideja ko darīt, kad nav ko darīt šo rakstu noteikti papildināšu.

PS – rakstā izmantotie attēli nav mani, tie nāk no unsplashed.com

Paldies, ka iegriezies manā interneta stūrītī! Un ceru, ka informācija bija noderīga 🙂

Ar sveicieniem, Armanda

Zvans

Vēlies uzzināt, kad iznāk jauns raksts?

Seko Titles and Summaries:

Tevi varētu interesēt arī šie piedzīvojumi

lvLatvian