Ananāsu dzimšanas dienas ballīte

6 Dzimšanas dienas ballītes idejas pieaugušajiem – svinam jautri

Šogad Tu esi nolēmis, ka Tava dzimšanas diena būs kas vairāk par dienu, kurā Facebook atgādina Taviem paziņām, ka Tevi šodien jāapsveic dzimšanas dienā. Tu esi izlēmis, ka vēlies šo dienu padarīt īpašu. 

Bet klusa balstiņa galvā saka, ka dzimšanas dienas ballītes vairāk ir paredzētas bērniem, kuri gadus neskaita. Viņiem ir batuti, tortes, pasaku tēli kas vada rotaļas un bumbu baseini. 

Bet dzimšanas dienas nebeidzas tad, kad Tu pārstāj uz kūkas likt svecīti katram gadam, jo būtu jāpērk vairāk nekā viena paciņa. Lai arī cik Tev būtu gadu, dzimšanas diena ir Tava diena – iespēja izdzīvot kādu sapni un būt relitātes šova vai filmas galvenajam varonim. Tāpēc svinēsim kārtīgi!

Paskatīsimies kāda žandra filmas mums šodien ir piedāvājumā Tavai dzimšanas dienas ballītei:

Laser tag aprīkojums

Dzimšanas dienas ballīte Laser tag – jautrā spiegu komēdija

Vai vēlies piepildīt savu slepenā aģenta vai pasaules iekarotāja fantāziju?

Tavā komandā ir vislabākie spēlētāji – Tavi draugi, kuri Tevi saprot arī bez vārdiem. Lai gan… Tev ir arī visbīstamākie pretinieki – Tavi draugi, kuri Tevi lieliski pazīst. Bet superaģentam tas nav šķērslis!

Telpā ir pustumsa. Tu zini, ka pretinieku slēpnis ir tuvu un klusi kā pelīte lavies gar sienu. Tavs komandas biedrs, aģents X kaut ko mēģina parādīt zīmju valodā. Divi. L burts? Līkums? Stūris! Ap stūri! Ap stūri ir 2 pretinieki. Tu, sajūties kā filmas galvenais varonis un jūs dodaties uzbrukumā.

Kurš uzvarēs?

Laser tags man personīgi patīk labāk nekā peinbols – jo no šīs izklaides nepaliek zilumi. Turklāt tajā ko es spēlēju savā dzimšanas dienā katram bija neierobežots skaits dzīvību, kas nozīmē, ka nav jāiet malā tikko kā kāds tev trāpa, kas manās acīs ir liels bonuss. Jo citādi es būtu kā caurumains siers, kas tikai sēdētu un skatītos kā spēlē citi. 

Sanāks noskrieties, padomāt, pashēmot un protams, lieliski pavadīt laiku ar sev tuvajiem – lai arī kurā pusē jūs spēlētu. Vēl tikai jāievieš tēmai atbilstošs dreskods un vari pilnībā iegrimt pieredzē. Bet pēc tam, protams, abām komandām jāsalīgst mieru pie bagātīgi klāta galda.

Vietas, kur Rīgā noīrēt Laser tag dzimšanas dienas ballītei

Pāris gadus atpakaļ pabiju Battle Arena Underground  un man patika telpas atmosfēra, tiešām varēju iztēloties, ka esmu filmā.

Bet laser tag ballītei pieejams arī Guns and Lasers un citās vietās.

Piepūšamā trase uz ūdens

Realitātes šovs – dzimšanas dienas ballīte pūšļu parkā uz ūdens

Tiem, kas sirdī jauni un nebaidās kārtīgi izkustēties. 

Vai atceries, kādreiz bija tāds jautrs realitātes šovs, kurā cilvēki skrēja pa šķēršļu joslu ar lielām bumbām? Neatceros kā to sauca, es šo raidījumu tā arī saucu par “lielajām bumbām”. Bija smieklīgi skatīties kā cilvēki veļas ūdenī, lido gaisā, šļūc lejā… Iespējams arī Tu nevarēji saprast, kas tur tik grūts. Tie taču ir lieli piepūšamie.

Gaismas, kamera, pūšļu parka īre un Tev un Taviem draugiem pašiem ir iespēja izmēģināt kur tā sāls aprakta. Būs smieklīgi un būs izaicinoši. 

Dzimšanas dienas ballītē kuru es apmeklēju jubilāre bija pūšļu trasi iepriekš izīrējusi uz stundu, kas nozīmē, ka tajā laikā trasē neviena cita nebija un mēs varējām izlikties, ka uzņemam paši savu realitātes šovu. Visiem tika iedotas peldvestes (drošība pirmajā vietā) un salīgākie varēja tikt pie hidrotērpiem. 

Pēc tam pasildījāmies pirtiņā un visi bijām izsalkuši kā vilki.

Kur dzimšanas dienas ballītei atrast pūšļu parku uz ūdens

Parks, kurā es pabiju ir ūdens atrakciju parks Mārupē.

Atslēgas

No šausmenes līdz maģiskai ģimenes filmai – dzimšanas diena izlaušanās istabā

Vēlies tikt pārsteigts? Ļauj scenāriju uzrakstīt kādam citam.

Vienalga vai mēģināsi atrast kur pazudis trakais zinātnieks vai saprast kā atķēdēt sevi no krēsla, kāds jau būs paveicis grūtāko un uzrakstījis šīs dzimšanas dienas ballītes scenāriju. Tev atliks tikai iejusties varoņa ādā un nedaudz palauzīt galvu, lai atšifrētu alķīmiķu simbolus un atslēgtu seifu. Atceries – ne viss ir tā kā tas izskatās. 

Izlaušanās istabu piedāvājums ir diezgan plašs sākot no ģimenei piemērotām spēlēm līdz nervus kutinošām šausmenēm. Pati esmu gan lauzusies ārā no slepenā bunkura, gan meklējusi zinātnieku. Abas reizes bija jautri. Un abas reizes spēli pieveikt neizdevās – tā ka nekāda spiediena, galvenais labi pavadīt laiku kopā ar draugiem vai radiem.

Uz uguns cepās ēdiens

Raidījums par dabu – dzimšanas dienas pārgājiens ar ugunskurā ceptām desiņām 

Kļūsti par taku iekarotāju, klinšu atklājēju vai ūdenskritumu mednieku. 

Dzimšanas dienas ideja maniem aktīvajiem draugiem, kurus nekad nepamet atklājēja gars.  

Vispirms var kārtīgi izstaigāties, apskatīt interesantas vietas un safotogrāfēties pie dažādiem dabas brīnumiem. 

Bet pēdējajos metros jau siekalas tek iedomājoties kā uz ugunskura katliņā burguļos silta tēja un čurkstēs desiņas. 

Es saprotu, ka daudzas no šīm dzimšanas dienas ballīšu idejām pieaugušajiem prasa investīcijas, tāpēc šī būs maciņam draudzīgākā aktivitāte – nekas nav jārezervē un jāmaksā tikai par līdzi paņemto ēdienu un ceļu līdz pārgājiena sākumpunktam.

Kādu pārgājiena maršrutu dzimšanas dienas svinībām izvēlēties?

Mans nummur viens ieteikums būtu Cīrulīšu dabas takas. Bijām tur darba pasākumā un visi padsmit cilvēki bija apmierināti. Vairāk par maršrutu lasi šeit. Ar ugunskura vietām gan tur tā pagrūtāk – pa ceļam ir tikai maksas vieta kempingā. 

Kurzemes pusē lieliska vieta pastaigai ir Cīravas mežaparks. Interesanti būs arī bērniem, jo parkā atrodamas dažādas spēles un kāpelējamie. Vairāk lasi šeit.

Ja meklē kaut ko tuvu Rīgai un dabas objekti nav tik svarīgi un svarīgākā ir iešana un svaigs gaiss var doties pārgājienā gar jūru no Lilastes līdz gaujas ietekai jūrā. Vairāk lasi šeit.


Un protams šajā blogā atrodami arī dažāi citi maršruti. Visas izbraukumu idejas pa Latviju meklē šeit.

Ēdiena gatavošanas process

Kulinārijas šovs – pagatavo kaut ko kopā ar saviem dzimšanas dienas viesiem

Pilni vēderi vienāds ar priecīgi cilvēki vai ne?

Nav noslēpums, ka ciemiņiem vienmēr gribas ēst. Tad kāpēc nepārvērst to par izklaidi? Nē, es nerunāju par hotdogu ēšanas sacensībām. Es runāju par pirmo epizodi kulinārijas šovam “Virtuvē ar jubilāru”. Manā gadījumā tas gan droši vien būtu šovs “Worst cooks of …”. Bet tas nekas, jo tas ir smieklīgs šovs. 

Tā vietā, lai tu pirms dzimšanas dienas ballītes sagatavotu trīs kursu vakariņas, sadali pienākumus ar saviem draugiem un pagatavojiet kaut ko interesantu kopā ballītes laikā. Jo kopā ir jautrāk.

Ko dzimšanas dienas ballītē gatavot kopā ar viesiem?

Vislabāk izvēlēties kaut ko, ko ir iespējams pielāgot dažādām gaumēm. Un kaut ko kas ļauj radoši izpausties.

  • Vēlaties izaicinājumu? Pamēģiniet uztaisīt suši. Recepti atradīsi šeit , bet ar pildījumiem var izpausties. Bet lai viss izdotos kā plānots, Tev būs jāiegulda nedaudz darba un jāsagatavo sastāvdaļas, piemēram, suši rīsi pirms viesu ierašanās. 
  • Vēlaties kaut ko pavisam vieglu? Kas var būt vieglāks par picām? Visas sastāvdaļas, ieskaitot picas pamatni iespējams nopirkt jau gatavas. Atliek tikai salikt visu kopā, ielikt krāsnī un vuala – Tu esi pavārs. 
  • Nevēlies ķēpāties ar gatavošanu, bet vēlies tikai dekorēt? Un veikalā mirdz acis skatoties uz visiem saldajiem našķiem? Dekorējiet piparkūku mājiņas vai mazās cupcake kūciņas, vai saldējumu. 
Galda spēles laukums

Prāta spēles – galda spēles

Tu esi jubilārs, bet kurš būs šī vakara čempions?

Ballītes ideja tiem, kuru ideālais vakars ir mierīgs vakars mājās draugu kompānijā.

Sarūpē gardumus un sarūpē galda spēles. Manas mīļākās galda spēles tiem, kuri nav rūdīti galda spēļu entuziasti ir Carcassonne, Codenames un Dixit. Bet ir dzirdēts, ka esot pat izlauzšanās spēles kastītē, ko varot spēlēt mājas apstākļos.


Vai jau varu Tevi apsveikt dzimšanas dienā? Novēlu, lai nākamais gads tavā dzīvē būtu veiksmīgs un pozitīvu piedzīvojumu pilns. Ceru, ka kāda no šīm ballīšu idejām tevi ieintriģēja. Vai vismaz iedvesmoja paņemt kādu drusciņu no scenārija un pārveidot to pa savam. 

Un atceries – Tu esi savas filmas zvaigzne. 

PS – daļa no rakstā izmantotajiem attēliem nav mani, tie nāk no citiem talantīgiem autoriem unsplashed.com un Pexels.com

Paldies, ka iegriezies manā interneta stūrītī! Un ceru, ka informācija bija noderīga 🙂

Ar sveicieniem, Armanda

Zvans

Vēlies uzzināt, kad iznāk jauns raksts?

Seko Titles and Summaries:

Tevi varētu interesēt arī šie piedzīvojumi

lvLatvian