Lilastes pludmale

Kur aizbraukt pastaigāties pie jūras? Pārgājiens Lilaste – Gaujas ieteka jūrā

Manuprāt, izcila vieta, kur pavasarī tuvu Rīgai aizbraukt pastaigāties un pabaudīt dabu. Maršruts piedāvā gan iespēju pastaigāt gar pludmali (ar pievienoto vērtību Gaujas ieteku, kas atšķir to no citām piejūras vietām Latvijā, izmainot krasta līniju), gan pastaigu pa meža takām dažādos grūtības līmeņos. Atkarībā no tā, cik daudz laika vari veltīt šim pasākumam, un tā cik daudz esi gatavs staigāt, aktivitātes ilgumu var pielāgot no mierīgas pasēdēšanas pie jūras līdz pārgājienam dienas garumā.

Atrašanās vieta: Sākuma punkts; Gaujas ieteka

Mežs pie Gaujas ietekas jūrā
Mežs pie Gaujas ietekas, aprīlis 2020.

3 dažādi veidi, kā pavadīt dienu vienā un tajā pašā vietā netālu no Rīgas

1. Sākt pārgājienu Lilastē un doties gar jūras malu izvēloties Gaujas ieteku kā galamērķi;
2.Izlaist pārgājiena daļu, un vienkārši doties mierīgi pabaudīt dabas skaistumu sēžot uz kādas ar saknēm izgāztas priedes pie Gaujas ietekas, un padzert līdzi paņemtu tēju;
3.Doties pastaigā pa skaistu priežu mežu. Kā gala mērķi var nospraust Garezerus.

Pastaiga gar jūru

Ja sāc gājienu no Lilastes, sākumā smilšu pludmale izskatās tāda pati kā citas smilšu pludmales, kas kā visas smilšu pludmales ir ideāli piemērotas garai pastaigai divatā, runājot par dzīvi vai vienatnē ar savām domām. Bet tuvojoties Gaujas ietekai, parādās izskaloti krasti un ar saknēm izgāztas priedes. Protams, visinteresantākais punkts ir pati vieta, kur Gauja satiekas ar jūru.

Izgāzti koki pie Gaujas ietekas jūrā
Pie Gaujas ietekas, aprīlis 2020.

Pastaiga mežā Dabas parkā Piejūra

Priežu meža pamats klāts ar mīkstu paklājam līdzīgu sūnu. Gaujas ietekas tuvumā nav brikšņu un ir daudz taciņu, kas padara mežu piemērotu vieglām pastaigām un miera baudīšanai, tomēr, ja kārojas izaicinājumus var doties dziļāk mežā, kur parādās reljefs – uzkalniņi un grāvji, kuru pievarēšana prasa vairāk enerģijas. Kā galamērķi mēs nospraudām sev Garezerus – 3 ezeru rindu meža vidū. Ejot redzējām arī 2 stirniņas, tomēr ka satiksiet tās, es, protams, nevaru apsolīt.

Garezeri
Garezeri, aprīlis 2020.

Kopumā – es domāju, ka šī vieta ir pavadītā laika vērta, ja meklē, kur aizbraukt pastaigāties svaigā gaisā, nevis medīt apskates objektus. Tai ir ērti piekļūt, tā ir skaista un piedāvā dabas skatu dažādību. Man kā cilvēkam, kurš ātri zaudē interesi, tas ir svarīgi, lai noturētu uzmanību visas dienas garumā. Kā arī pozitīvi ir tas, ka aktivitāšu veidu un maršruta garumu var pielāgot savām iespējām un vēlmēm. Mēs kopumā (no Lilastes,  līdz Gaujas ietekai, tad pa mežu līdz Garezeriem un atpakaļ līdz Lilastei) nostaigājām aptuveni 15 km, bet kā jau vairākkārt minēju – maršruts būs tik garš cik garu Tu to izvēlēsies.

Ragkāpas dabas taka

Alternatīva, kur aizbraukt pastaigāties pie jūras – Ragkāpas taka

Tiem, kas vēlas jūru apvienot ar nelielu vēstures devu

Ko apskatīt Vidzemes piekrastē akmeņainā jūrmala

Ko apskatīt Vidzemes piekrastē

3 dažādas atmosfēras

Paldies, ka iegriezies manā interneta stūrītī! Un ceru, ka informācija bija noderīga 🙂

Ar sveicieniem, Armanda

Zvans

Vēlies uzzināt, kad iznāk jauns raksts?

Seko Titles and Summaries:

Tevi varētu interesēt arī šie piedzīvojumi

lvLatvian