Ziemassvētku kartiņa uz dāvanas

Kāpēc mūsdienās sūtīt Ziemassvētku kartiņas? Meklējam Ziemassvētku sajūtu.

Vai zināji, ka Viktorijas laikmetā cilvēki mēdza sūtīt diezgan baisas Ziemassvētku kartiņas? Piemēram, ar svētku pudiņu, kas ar nazīti un dakšiņu dzenas pakaļ savam svētku mielastam – cilvēkam. Man pēc vizītes uz pastkastīti rādītos murgi. 

Ja Tevi interesē Ziemassvētku kartiņu vēsture, noteikti noklausies epizodi vienā no maniem mīļākajiem Ziemassvētku podkāstiem – Christmas past. Bet šajā rakstā parunāsim par to, kāpēc Ziemassvētku kartiņas sūtīt šodien – laikā, kad visa komunikācija notiek digitāli.

Raksta saturs:

Kāpēc sūtīt personalizētas Ziemassvētku kartiņas? Kļūsti par labo svētku gariņu.

Kādreiz, kad komunikāciju ierobežoja attālums, uz Ziemassvētku kartiņām tika iespiests gan svētku sveiciens, gan pilna vēstule ar jaunākajiem notikumiem cilvēku dzīvē (avots).

Mēs dzīvojam laikmetā, kad lai sazinātos ar kādu ir jānospiež pāris pogas. Ja (citējot reklāmu) Rafello pasaka vairāk kā simtiem vārdu, tad personalizēta, ar roku rakstīta apsveikuma kartīte, pasaka otram cilvēkam, ka tu par viņu domā. Un ka tu esi gatavs ziedot savu dārgo laiku, lai viņam par to atgādinātu. Sirsniņai uzreiz paliek siltāk.


Bet ko tas dod sūtītājam? Pirmkārt Tu vari kādu iepriecināt. Un Ziemassvētki ir par došanu citiem. Otrkārt – iespējams esi dzirdējis par pateicības praktizēšanu pierakstot visu par ko tu konkrētajā dienā esi pateicīgs. Ar kartiņām ir līdzīgi. Tu pieraksti visas labās lietas, ko novēlētu kādam sev mīļam cilvēkam. Un atceries visas tās jaukās lietas, ko šis cilvēks ir darījis tavā labā. Sirsniņai paliek siltāk.

Ziemassvētku kartiņas

Pārvērtīsim Ziemassvētku kartīšu sūtīšanu no pienākuma uz prieku

Katru gadu pasaulē tiek nosūtīts vairāk kā miljards apsveikuma kartiņu. Haštag – mazais šoks. Ja Tu esi viens no tiem cilvēkiem, kas apsveikuma kartiņas sūta gadu no gada, var gadīties, ka kaut kur šajos kartiņu kalnos, sūtīšana ir pārvērtusies par pienākumu.

Tu nopērc paku ar standarta kartiņām, atrodi vienu standarta dzejolīti un standarta novēlējumu. Tas tiešām izklausās pēc pienākuma.

Neesi konveijers!

Tā no Ziemassvētku kartiņām tiek izsūkta visa Ziemassvētku sajūta. Gan tev, gan saņēmējam. Lai Ziemassvētku kartiņa būtu īpaša, tajā ir jāieliek kripatiņa sirsniņas. Tai jābūt personalizētai. Jā, tas nozīmē vairāk darba. Bet tas ir tā vērts.

Un, ja Tu neesi gatavs šo darbu ieguldīt – varbūt kartiņu sūtīšana vienkārši nav priekš tevis.

Ziemassvētku kartiņas

Kā izveidot personalizētu Ziemassvētku kartiņu – no vāka līdz tam, kas vēderiņā

Ziemassvētku kartītes dizains

Pastāsti savu Ziemassvētku stāstu!

Pierunā ģimeni uzņemt jautru bildi, kurā jūs izspēlējat kādu svētku ainiņu. Piekukuļo savu suni nofotogrāfēties Ziemassvētku kostīmā. Izvelc no atvilknes zīmuļus un uzzīmē kaut ko. Vai arī piemeklē saņēmējam kāda cita gatavotu, īpašu kartiņu. Izpausmes veidi var būt dažādi. Galvenais ir stāsts, kuru Tu caur savu kartiņu pastāsti. 

Lieliskas kartiņu idejas parasti iespējams atrast Pinterest dzīlēs. 

Kādas kartiņas taisu es pati? Ja tevi tas tiešām interesē, tad es jau vairākus gadus zīmēju kartiņu ar diviem dzīvnieciņiem – vienu, kas simbolizē mani un otru kas simbolizē manu draugu. Un papildinu šos dzīvnieciņus ar objektiem, kas asociējas ar spilgtākajiem gada notikumiem. Saņēmēji var mēģināt minēt, ko katra lietiņa simbolizē.

Kā izvēlēties dzejolīšus un vēlējumus Ziemassvētku kartiņām?

Katram dzejolītim ir savs raksturs. Tāpat kā katram kartiņas adresātam. Ir cilvēki, kas novērtēs smieklīgus pantiņus par naudu un zaptes burkām. Un ir cilvēki, kam patīk tēlainas vārsmas. Tāpēc mana rekomendācija ir vienkārša – ja izvēlies kartiņā iekļaut dzejolīti, piemeklē pantiņu katram saņēmējam.

Un ja pantiņi tev jau apnikuši – kā būtu ar kādu jautru Ziemassvētku ticējumu?

Bet dzejolīšiem un ticējumiem ir grūti sacensties ar patiesi siltiem vārdiem. Ja vēlies lai kartiņa ir patiešām personiska – pasaki cilvēkam paldies par tām labajām lietām, ko viņš tavā labā šogad ir darījis. Paldies, ka Tu vienmēr manī klausies! Paldies par garšīgajiem cepumiem, kurus Tu ik pa brīdim atnes uz darbu, lai pacienātu citus! Paldies, ka Tu man esi!

Vai arī padalies ar kādu skaistu kopīgu atmiņu no pagājušā gada. Tikai atceries, ka Ziemassvētku kartiņas bieži vien tiek izliktas apskatei, tāpēc par to, kā kopā gājāt laupīt banku, droši vien tajās apspriest nebūtu prātīgi. Lai tas paliek jūsu mazais noslēpums. 

Bet protams, gaišu un priecīgu svētku vēlējumus, laimi un citas labas lietas arī neviens nav atcēlis. Galvenais, lai vēlējums nāk no sirds. 

Noderīgi resursi Ziemassvētku kartiņu rakstīšanai un sūtīšanai

Kā kartiņu pareizi aizpildīt

Šeit ir neliels paraugs.

Ziemassvētku apsveikuma paraugs

Vai Tu vēl atceries kā pareizi rakstīt adresi uz vēstules? Atsvaidzini zināšanas šeit.

Kartiņas vizuālajam noformējumam

Lielisks resurss ja vēlies kartītes veidot digitāli ir Canva.com. Tajā ir pieejami dažādi šabloni, kuros vari ievietot savus foto, pievienot tekstu un ilustrācijas.

Un ja vēlies Ziemassvētku apsveikumā ielikt īpašas pūles vari izdekorēt arī aploksni.

Bet ja meklē dabai draudzīgāku alternatīvu, kas vēl aizvien ir papīra formātā – vai esi dzirdējis par pārstrādātu sēklu papīru? To var iestādīt un no tā izaugs puķes.


Pirms atvadāmies un Tu dodies meklēt aploksnes, gribēju tikai piebilst, ka ar šo sarunu, negribu piespiest tevi sūtīt kartiņas ja Tu to nevēlies vai ja tas neietilps tavā svētku budžetā. Kartiņu ne-sūtīšana nepadara tevi par Grinču. Es par to stāstu tāpēc, ka pašai šī tradīcija ir mīļa. Man tā sniedz svētku sajūtu garajā svētku gaidīšanas laikā. Tāpēc gribēju ar to padalīties kā ar vienu no idejām tiem, kas meklē veidus, kā vairot Ziemassvētku maģiju savā dzīvē.  

PS – daļa rakstā izmantoto bilžu nav manas. Tās nāk no talantīgiem autoriem platformā unslpashed.com

Ziemassvētku noskaņa - egle, kamīns un dekorācijas

Kā atrast Ziemassvētku sajūtu?

Idejas kā padarīt Ziemassvētku laiku īpašu

Paldies, ka iegriezies manā interneta stūrītī! Un ceru, ka informācija bija noderīga 🙂

Ar sveicieniem, Armanda

Zvans

Vēlies uzzināt, kad iznāk jauns raksts?

Seko Titles and Summaries:

Tevi varētu interesēt arī šie piedzīvojumi

lvLatvian