Ko dāvināt? Divas dāvanas jautrā ietinamajā papīrā.

Ko dāvināt tiem, kam patīk ceļot? 8 dāvanu idejas

Ziemassvētki atkal pārsteiguši tevi nesagatavotu? Un jāmēģina no cepures izvilkt kādu triku, lai mīļos neatstātu bez dāvanām? Hokus pokus! Man ir mazs sarakstiņš ar idejām, ko dāvināt tiem, kam patīk ceļot. Dažas lietas esmu izmēģinājusi pati, bet citas man piedāvāja visvarenais burvis internets, kura algoritmi lieliski saprot, ka es kā ceļošanas entuziasts šīm lietām esmu atbilstoša demogrāfija. 

Vai esi gatavs būt par Ziemassvētku vecīša labāko palīgu? Nu tad sienam vaļā dāvanu maisu.

1. Nokasāmā karte – dāvanu ideja tiem, kas lepojas ar saviem ceļojumiem

#sarunu_starteris #jautrais_lielībnieks

Tu aizej pie kāda ciemos un ieraugi, ka pie sienas ir karte, kurā nokasīta puse pasaules. Uzreiz rodas jautājumi. Lielisks sarunu starteris.

Šī dāvana lieliski derēs tiem, kuriem nedaudz patīk palielīties ar saviem ceļojumiem. Kā arī tiem, kam endorfīnus sniedz ķeksīša ievilkšana pie pabeigta uzdevuma darāmo darbu sarakstā.

Latvijas karti vari atrast šeit.

Pasaules karti meklē te.

Pašai ir Latvijas versija (saņēmu dāvanā no labākās draudzenes). Ļoti patīk.

Atmiņu žurnāli

2. Ceļojuma plānotājs vai ceļojuma atmiņu grāmata – jo ceļojumu var izbaudīt vairāk nekā vienreiz

#sapņu_krājējs

Ceļojumu var izbaudīt ne tikai ceļojot, bet arī to plānojot, jo tu sapņo par visiem interesantajiem piedzīvojumiem, kas tevi sagaida. Kā arī ceļojumu var izbaudīt arī pēc ceļojuma gremdējoties siltās atmiņās par to, ko Tu redzēji.

Atmiņu grāmata lieliski derēs nedaudz sentimentāliem cilvēkiem un radošajiem gariņiem, kam patīk izlikt domas uz papīra, un pašiem, kaut ko izveidot. Sliņķiem šī dāvanas ideja īsti nebūs piemērota.

Plānotājs + atmiņu grāmata (divi zaķi ar vienu šāvienu) – meklē šeit.

Plānotājs – meklē šeit.

Atmiņu grāmata, kas rosina rakstīt – meklē šeit.

Par konkrēto grāmatu kvalitāti nevaru spriest, jo pati neesmu izmēģinājusi, bet pēc bildēm izskatās interesantas.

3. Ceļojuma foto grāmata – dāvana tuvam cilvēkam, ar kuru kopā reiz devies ceļojumā

#sirds_sildītājs

Šī tad būs atmiņu grāmata, kas sildīs sirsniņu tiem, kuriem pašiem nepatīk vai negribas kaut ko veidot. Šeit lielāko darbu būs jāiegulda tieši tev, jo tu būsi tas, kurš atlasīs bildes un izveidos fotogrāmatas maketu. Lai dāvana būtu patiesi nozīmīga un īpaša, veido to ceļojumam, kurā biji kopā ar dāvanas saņēmēju, un iekļauj īpašos brīžus, kurus kopā dalījāt.

Viens no uzņēmumiem, kas piedāvā fotogrāmatu izveidi atrodams šeit

Pagaidām pati pie viņiem esmu drukājusi tikai fotogrāfijas, nevis foto grāmatu. Tāpēc par tās kvalitāti nevaru 100% droši atbildēt. 

Cilvēks lej tēju no termosa

4. Īpašs termoss – dāvanu ideja tiem, kam patīk doties pastaigās un pārgājienos

#es_gribu_tevi_sasildīt

Gada vēsajā sezonā neatņemams pastaigu pavadonis ir termoss, kurā savu uznācienu gaida karsta tēja vai kafija. Termoss parastais lielākajai daļai cilvēku jau ir. Bet ne visiem ir īpašs, personalizēts termoss ar viņa vārdu, vai kādu īpašu citātu. 

Dāvanu ideja derēs tiem, kas daudz laika pavada ārā un novērtē skaistas, unikālas lietas. 

Termosi, kuriem iespējams pasūtīt personalizētu apdruku – atrodami šeit.

Pati neesmu mēģinājusi, bet izklausās interesanti.

5. Ceļojuma galda spēle – tiem, kas daudz laika pavada ceļā

#paspēlēsimies

Ceļotāji zina, ka reizēm, lai nokļūtu sapņu galamērķī lidmašīnā vai kādā citā transporta līdzeklī jāpavada vairākas stundas. Un neviens negrib sēdēt un kūkot. Viens no veidiem, kā gara pārbrauciena laikā cīnīties ar garlaicību, ir ceļojumam piemērota galdaspēle.

Dāvanu opcija piemērota tiem, kuri bieži dodas ceļojumos, kopā ar kādu citu (vienam spēlēt īsti nesanāks) un nevēlas visu pārbrauciena laiku pavadīt skatoties telefonā. Kā arī noderēs tiem, kas ceļo kopā ar vecākiem bērniem, kurus ceļojuma laikā ir jānodarbina.

Alias ceļojuma versiju meklē šeit.

Saderēsim ceļojumu versiju meklē šeit.

Ceļojumu versijas man nav, bet esmu spēlējusi šo spēļu lielās versijas, kuras bija interesantas.

Saullēkts ar sup Cenas tīrelī

6. Dāvanu karte kādai pieredzei – ar savu dāvanu palīdzēsi veidot jaunas atmiņas

#atmiņu_ražotājs

Viskārotākā dāvana ceļotājam, protams ir lidmašīnas biļetes. Bet tā ir diezgan dārga dāvana, turklāt prasa sarežģītu loģistiku. Lieliska alternatīva ir dāvana uz kādu pieredzi – braucienu purvā ar sup, vīna degustāciju, nakšņošanu kādā neparastā vietā utt. 

Dāvana derēs gan tiem, kuriem patīk pavadīt laiku ārpus mājas un doties piedzīvojumos, gan tiem, kuriem vajag nelielu motivāciju izkustēties. 

Pati esmu izmēģinājusi braucienu ar SUP purvā (lasi plašāku piedzīvojumu stāstu šeit) un noteikti rekomendēju. Dāvanu kartes meklē šeit.

Kā arī reiz Ziemassvētkos no drauga saņēmu dāvanu karti nakšņošanai mājiņā kokā, kas bija interesanta pieredze un mudināja saplānot ceļojumu – meklē šeit.

Bet protams ir 100+ dažādu citu opciju.

7. Roadgames orientēšanās spēle – tiem, kam patīk sacensties

#ceļošanas_čempions

Roadgames dod tev iespēju iepazīt kādu jaunu vietu, tajā pašā laikā sacenšoties un pildot dažādus uzdevumus, piemēram, jāatrod kurš attēls uzņemts konkrētā punktā vai jāatrisina mīklu izmantojot pavedienus. Tas lieliski palīdzot, ja ir uznākusi ceļojumu rutīna. 

Dāvanu ideja piemērota aktīviem, atraktīviem cilvēkiem, kam patīk sevi izaicināt un pavadīt laiku kopā ar draugiem.  

Kā iegādāties Roadgames dāvanu kartes meklē šeit.

Pati spēlējusi neesmu (tikai tāpēc ka īsti nav kompānijas ar ko uzspēlēt), bet draugs ar kolēģiem gan, un visi esot bijuši sajūsmā.

Poloroīda kamera

8. Polaroid kamera – dāvanu opcija tiem, kam patīk būt šeit un tagad

#mirkļu_ķērājs

Mirkli mēs izdzīvojam tikai vienreiz. Un arī polaroid bildei ir tikai viens mēģinājums. Jauka dāvana tiem, kuri vēlas nesamākslotas, ne līdz galam perfektas bildes no īpašiem ceļojumu mirkļiem. Šī dāvana gan ir no dārgā gala.

Polaroid kameras variāciju meklē šeit.

Šādas pašai nav – par konkrētā pārdevēja kvalitāti nevaru spriest, bet jebkurā gadījumā internetā ir vēl daudz citu opciju polaroid kamerām. Uztver šo kā piemēru.


Dāvanu dāvināšana ir viena no mīlestības valodām. Atrast dāvanu, kas cilvēkam patiks un noderēs nozīmē parādīt šim cilvēkam, ka Tu par viņu domā. Turēšu īkšķus par to, lai Tev izdotos atrast dāvanu, kas tiks likta lietā un sagādās prieku, nevis krās putekļus.

PS – lielākā daļa rakstā izmantoto bilžu nav manas. Tās ir no citiem talantīgiem autoriem unsplashed.com

Ziemassvētku noskaņa - egle, kamīns un dekorācijas

Kā atrast Ziemassvētku sajūtu?

Idejas kā padarīt Ziemassvētku laiku īpašu

Paldies, ka iegriezies manā interneta stūrītī! Un ceru, ka informācija bija noderīga 🙂

Ar sveicieniem, Armanda

Zvans

Vēlies uzzināt, kad iznāk jauns raksts?

Seko Titles and Summaries:

Tevi varētu interesēt arī šie piedzīvojumi

lvLatvian