Uzraksts Karameļu darbnīca

Karameļu meisterklase Karameļu darbnīcā – uzzini, kā top saldumi

Vai Tev (vai taviem bērniem) garšo saldumi? Tad Tevi varētu interesēt, kā saldumi – šajā gadījumā dabīgas karameles – tiek gatavoti. Dosimies uz Karameļu darbnīcu Jelgavā, kur, piedaloties Karameļu meistarklasē, gan lieliem, gan maziem būs iespēja beidzot atklāt noslēpumu, kā smalko karameļu standziņu iekšpusē iespējams izveidot zīmējumu. Vai Tu zini, kā to dara?

Atrašanās vieta: Karameļu darbnīca

Konfekšu namiņš (bet ne tas, kas Ansītī un Grietiņā)

Karameļu darbnīca lieliski prot uzburt jautru, rotaļīgu atomsfēru. Pie ieejas Tevi sveicina smaidīgi puķu podi un vaboles kokā.

Bet tagad par galveno – našķiem un bezmaksas ekskursiju.

Smaidīgi puķu podi pie Jelgavas Karameļu darbnīcas

Karameļu gatavošanas paraugdemonstrējums

Dienas pārsteigums – karstas karameles griež ar šķērēm.

Stāstījums vairāk piemērots bērniem, kuri var, piemēram, minēt, no kā veidotas dažādas dabīgās krāsvielas. Bet var gadīties, ka zilā krāsa pārsteigs arī kādu pieaugušo. Vai tev ir varianti? Mellenes nav īstā atbilde.

Karameļu darbnīcas meistari gatavo karameles

Pieaugušajiem vairāk interesēs pats karameļu taisīšanas process, kurš tiek demonstrēts klātienē, uz letes. Karstā masa tiek mīcīta, staipīta un pārsteigums – griezta ar šķērēm. Visus noslēpumus atklāt nevaru, lai arī Tev būtu interese uz Karameļu darbnīcu aiziet, bet varu pačukstēt, ka redzēsi, kā karsta cukura masa pārtop par tādu kā “slaimu” un pēc tam pārvēršas par tievām karameļu standziņām ar puķītes zīmējumu viducī. Uzzināsi arī to, kā šāds smalks zīmējums karameles viducī top. 

Meistari gatavo karameles

Kad siekalas mutē saskrējušas, laiks pagatavot pašiem savu konfekti

Tiem, kas vēlas paši iemēģināt roku karameļu taisīšanā, par papildus samaksu (3 eur) ir iespēja uztaisīt savu konfekti. Var izvēlēties formu un meisteri parāda, kā to izveidot. Šeit mans, nedaudz šķībais, nedaudz uzkumpušais meistardarbs. Bet galvenais, ka garšīgs.

Karameļu meistarklasē veidota konfekte uz kociņa

Nogaršo Karameļu darbnīcas saldumus

Pirms meistarklases sākuma Tev būs iespēja nogaršot dažādus saldumus. Man vislabāk iegaršojās putotā konfekte. Tāds kā zefīrs, kurš garšo pēc cukurvates. Beigās iegādājos veselu paciņu. Bet ir arī citi saldumi – šokolādes un, protams, karameles. 

Karameļu darbnīcas putotās konfektes

Kas tad īsti ir Karameļu darbnīca?

Karameļu darbnīca ir ģimenes uzņēmums, kas atrodas Jelgavā. Ikdienā vari iegriezties viņu veikaliņā pēc dažādiem našķiem, kas, manuprāt, lieliski noderēs dāvanām. Kāds no maniem radiem drīz no manis saņems paku ar iesala karamelēm. Vai esi mēģinājis tādu neparastu delikatesi? Es ne, būs jāpaprasa atsauksmes. Bet ik pa laikam Karameļu darbnīcā tiek rīkotas arī publiskās ekskursijas jeb citiem vārdiem karameļu veidošanas paraugdemonstrējumi. Par tiem iespējams uzzināt viņu Facebook lapā.


Kopumā – lieliska aktivitāte, ko lietainā brīvdienā darīt kopā ar bērniem. Vai arī bez. Kāpēc gan ne? Kad pārnācu mājās, draugs gan jautāja, vai man nebija jocīgi tur būt vienīgajai bez bērniem. Jo visi pārējie tiešām bija kopā ar mazajiem, bet es tikai paraustīju plecus un atbildēju, ka tagad zinu, kā taisa karameles. 

Ko apskatīt Jelgavā - skats uz baznīcu, bāku un kuģi

Un ja jau Tu dodies uz Jelgavu – apskati arī citas idejas, ko Jelgavā redzēt un darīt

Paldies, ka iegriezies manā interneta stūrītī! Un ceru, ka informācija bija noderīga 🙂

Ar sveicieniem, Armanda

Zvans

Vēlies uzzināt, kad iznāk jauns raksts?

Seko Titles and Summaries:

Tevi varētu interesēt arī šie piedzīvojumi

lvLatvian