Kazu gravas ūdenskritums

Vai Kazu gravas ūdenskritums klātienē ir tik skaists kā bildēs?

Gribēju aizbraukt paskatīties, vai šī vieta tiešām ir tik skaista kā bildēs, vai arī fotogrāfiem vienkārši ir izdevies atrast pareizo leņķi… Un izrādās – Kazu gravas ūdenskritums tiešām ir burvīgs! Tas atgādina kaut ko no elfu vai meža feju valstības. Tā sauktais septiņavotu ūdenskritums noteikti viens no visskaistākajiem ūdenskritumiem, ko līdzšim Latvijā esmu redzējusi. Manuprāt, lieliska ideja kur aizbraukt brīvdienās ja meklē ko apskatīt Cēsu pusē.

Tips: Apskates vieta

Atrašanās vieta: Kazu grava

Izmaksas: Bezmaksas

Kā atrast Kazu gravas ūdenskritumu

Nesen dzirdēju stāstu, ka man pazīstami cilvēki aizbraukuši līdz vietai, kura atzīmēta kartē, nav tur, ceļa malā, redzējuši nevienu zīmi, nevarējuši saprast vai vieta ir īstā, tāpēc aizbraukuši projām… Bija ļoti žēl, ka viņi palaiduši garām tādu skaistumu. Jā, asfaltētā ceļa malā zīmes nav. Kad auto novietots, jādodas tālāk pa zemes ceļu. Pēc kāda laiciņa nonāksiet mežā, kur būs zīme, ka ieejat Kazu gravas teritorijā.

Septiņavotu ūdenskritums

Kad esat nonākuši Kazu gravas teritorijā, seko ūdens čalošanai un nonāksi pie burvīga, diezgan augsta ūdenskrituma, kur ūdens tek pāri un gar apsūnojušiem akmeņiem, veidojot daudzas mazas straumītes… Kā no pasaku grāmatas! Kaut arī ūdenskritumu nebūtu pareizi saukt par pilnībā dabisku, tas kas man nāk prātā, domājot par šo vietu – ka šī varētu būt no tām vietām kur mēnesgaismā mazgāties nāk meža elfi un fejas vai citas mītiskas būtnes.

Diezgan ilgi stāvējām un skatījāmies, kā ūdens plūst – tā ir meditatīva, nomierinoša pieredze. Bet, protams, tāpat kā citi apmeklētāji, kas izmanto to, ka ūdenskritumam iespējams pieiet pavisam tuvu klāt, uzņēmām arī bildes. Šeit gan gribētos arī atgādināt, ka šādus skaistus dabas brīnumus jāsaudzē (šī ir aizsargājama teritorija) un labāko foto medībās nevajadzētu kāpt pozēt uz ūdenskrituma akmeņiem. Pašas uzņemtajos attēlos gan šoreiz nav izdevies parādīt ūdenskritumu visā tā krāšņumā… tāpēc jums atliek vienkārši ticēt man uz vārda, ka vieta ir apskates vērta.

Reljefa dēļ interesants šķiet arī iezis, gar ko ved taka, pa kuru jāiet, lai nonāktu pie ūdenskrituma apakšas jeb tā sauktā avotkaļķu siena. Bet pēc tam dodamies tālāk, jo objekta apskati lieliski iespējams apvienot ar citiem dabas vai cilvēku veidotiem brīnumiem.

Ko apskatīt viena izbrauciena laikā ar Kazu gravas ūdenskritumu

Spoguļklintis Cīrulīšu dabas takās

Cīrulīšu dabas takas

Mierpilna pastaiga pie dabas

Līču Lanģu klintis

Līču – Lanģu klinšu taka

Klintis līdz pat 30m augstumam

Citas maģiskas vietas, kas Tev varētu patikt

Kaltenes Kalvu dabastaka Kurzemē

Kaltenes Kalvas Kurzemes piekrastē

Raganu mežs

Paldies, ka iegriezies manā interneta stūrītī! Un ceru, ka informācija bija noderīga 🙂

Ar sveicieniem, Armanda

Zvans

Vēlies uzzināt, kad iznāk jauns raksts?

Seko Titles and Summaries:

Tevi varētu interesēt arī šie piedzīvojumi