Ieriķu dzirnavu dabas taka

Ieriķu dzirnavas – kādi pārsteigumi slēpjas šajā takā?

Ieriķu dzirnavu taka ir viena no tām vietām, kurā vari sajusties kā pasaku valstībā. Ja Tu dotos apciemot savu feju krustmāti, šādi, visticamāk izskatītos viņas dārzs. Ik uz soļa pa kādam mazam pārsteigumam. Tevi sveicina no dabas materiāliem veidoti dzīvnieciņi, kuri, visticamāk atdzīvojas, ja tiem uzber burju putekļus. Kaut ko čukst ūdenskritumi. Kaut kur paslēpušies ūdens gari. Un vecao ūdensratu darbina baltā maģija…

Atrašanās vieta: Ieriķu dzirnavas

Izmaksas: Ieejas biļešu cenas/ Darbalaiki

Ieriķu dzirnavu taka vijas gar ūdenskritumiem

Bildes ar dažādu augstumu ūdenskritumiem bija tās, kas aizvilināja mūs uz Ieriķu dzirnavām. Visi pārējie pārsteigumi bija patīkami bonusiņi.

Pašu feju krustmāti nekur nemana, bet koka laipa būs Tavs sabiedrotais šajā piedzīvojumā. Seko tai un tā izvedīs gar visiem Ieriķu dabas takas brīnumiem, tai skaitā ūdenskritumiņiem. 

Mazākais ir pavisam sīciņš – varētu būt kādu sprīdi augsts. Lielākais savukārt ir ievērojama izmēra – 2,4m augsts un 7,5m plats. Tā priekšā zveidota arī skatu platformiņa. Feju krustmāte parūpējusies par to, lai Tev būtu vieta, no kuras sanāktu lieliskas bildes.

Ūdenskritums ieriķu dzirnavās
Viens no ūdenskritumiem, augusts 2019

No dabas materiāliem veidotas skulptūras Ieriķu dzirnavās

Savukārt feju krustmātes mājdzīvnieki ir pavisam neparasti – tie veidoti no sūnām un citiem dabas materiāliem. Ļoti radoši. Man īpaši simpatizēja ķirzakas. Un neaizmirsti sasveicināties ar sūnu stirniņām.

No sūnām veidotas ķirzakas Ieriķu dzirnavās
Ķirzaciņas, augusts 2019

Vai man tā tikai liekas, vai Ieriķu dzirnavu takā mani kāds vēro?

Sūnu zvēriņi nav vienīgie tēli, kas Tevi Ieriķu dzirnavu takā vēro. Tie kas meklē, var atrast, kur noslēpušās ūdens veču skulptūras. Šie ūdens gari ir rotaļīgi, bet labestīgi. Ieriķu dzirnavās briesmoņu nav. 

Ieriķu dzirnavu drupas

No Ieriķu dzirnavām pāri palicis pussagruvis mūris. Ejam izpētīt kādus pārsteigumus tas slēpj!

Tuvojoties dzirnavām dzirdama neparasta skaņa. Bet vēl neko nevar redzēt. Varbūt feju krustmātes vērpjamais ratiņš? Nē. Tas ir sūnām apaudzis ūdensrats. Un vēl lielāks pārsteigums Tev būs tas, ka rats vēl aizvien strādā. Praktiskā maģija! Manuprāt, diezgan iespaidīgi. 

Ieriķu dzirnavu ūdensrats

Ieriķu dzirnavu takā, gluži kā mazam bērnam, man gribējās skriet un visu izpētīt. Manuprāt, šīs takas apmeklējums perfekta ideja randiņam vai izbraucienam ar ģimeni. Taka ir labiekārtota, viegli izejama un nav gara. Kāds droši vien teiktu – pavisam īsa, tikai ap 1 kilometru. Bet mazajā platībā koncentrēti daudzi interesanti apskates objekti, kas padara ciemošanos feju krustmātes dārzā par raibu piedzīvojumu. 

Un maršrutu vienmēr var papildināt.

Ko vēl apskatīt kopā ar Ieriķu dzirnavu dabas taku

Kazu gravas ūdenskritums

Turpini pasaku noskaņu – Dodies uz Kazu gravu

Tikai ~20 km attālumā

Spoguļklintis Cīrulīšu dabas takās

Meklē mieru Cīrulīšu dabas takās

Tikai ~20 km attālumā

Paldies, ka iegriezies manā interneta stūrītī! Un ceru, ka informācija bija noderīga 🙂

Ar sveicieniem, Armanda

Zvans

Vēlies uzzināt, kad iznāk jauns raksts?

Seko Titles and Summaries:

Tevi varētu interesēt arī šie piedzīvojumi

lvLatvian