Ko apskatīt Kazdangā - Kazdangas laipa

Ko apskatīt Kazdangā? Piestāj pie Kazdangas laipas!

Ko apskatīt Kazdangā? Noteikti piestāj pie Kazdangas laipas! Tā ir kā Kaņiera brālēns, kurš dzīvo Kurzemē. Varētu teikt, mazais brālēns. Lai sasniegtu Kaņiera niedru aukstumu Kazdangas niedrājiem vēl nedaudz jāpaaugas, bet, manuprāt, vienlīdz skaista, neparasta vieta, kur piestāt jebkurā gadalaikā. Vasarā aizaugušais ezers ir zaļš, dzīvīgs, saules pielijis, bet ziemā vai agrā pavasarī zāles izkaltušas pelēkbrūnas. Un ja ir iedvesma pēc tam var doties arī pastaigā pa mežu apkārt ezeram. Vai arī piestāt pie otra ievērojama Kazdangas apskates objekta – Kazdangas pils.

Tips: Izbraukuma maršruts/Pastaiga

Izmaksas: Bezmaksas

Kazdangas laipa, kas šķeļ aizaugušo ezeru uz pusēm ar skatu platformu pašā viducī

Atrašanās vieta kartē

Šī ir viena vieta, kur Kazdangā noteikti ieteiktu piestāt – visskaistākais skats paveras vai nu stāvot laipas sākumā, kad tā pārdala ezeru divās daļās, vai nu no skatu platformas – tā nav augsta, bet dod iespēju pasatīties uz aizaugušo ezeru no cita lenķa. Vieta arī ļoti fototgēniska gan vasarā, gan ziemā. Tāpēc arī šeit kaudze ar bildēm.

Kazdangas laipa vasarā
Kazdangas laipa vasarā, Jūnijs 2020
Skats no putnu vērošanas platformas Kazdangā
Skatu platforma vasarā, Jūnijs 2020
Ko apskatīt Kazdangā - Kazdangas laipa ziemā
Laipa agrā pavasarī, Marts 2021
Skats no Kazdangas putnu vērošanas platformas ziemā
Skatu platforma agrā pavasarī, Marts 2021

Ja nav jāsteidzas tālāk un ir iedvesma var piestāt arī pie Kazdangas pils – tā kā Kazdanga bija mūsu izbrauciena vienīgais pieturas punkts devāmies no laipas ar kājām apkārt ezeram un tad uz pili, bet var vienkārši piebraukt tuvāk pilij ar auto.

Ko vēl apskatīt Kazdangā?Ja nebaidies no barona spoka piestāj pie Kazdangas pils

Atrašanās vieta kartē

Pie pils iespējams nokļūt pa akmens tiltu, kuram kā izrādās ir tāds, ne pārāk vilinošs nosaukums “Vaidu tilts”.

Ēka esot celta klasicisma stilā.

Ko redzēt Kazdangā - Kazdangas pils
Kazdangas pils, Marts 2021

Turpat pils priekšā atrodams arī Mīlas koks kurā sakarinātas vairākas slēdzenes – ļoti jauka ideja. Ja ne atslēgu iekarināt tad vismaz savu mīļoto pie koka veiksmei nobučot.

Var apskatīt arī koka skulptūras un izlasīt leģendu par to, kā radies Kazdangas nosaukums. Pačukstēšu – kaut kas saistībā ar kazām (piemiedz aci). Ja dosies pastaigā pa pils parku vējainā dienā var gadīties, ka dzirdēsi klusas skaņas. Vai tas ir barona spoks? Vērīgakie gan atradīs veidu, kā šīs skaņas izskaidrot bez mistiskām parādībām.

Pils parkā esot atrodama arī Grota kurā barons senos laikos esot malkojis tēju, bet mēs gan diemžēl savā pastaigā kaut kā neuzgājām. 

Mīlestības koks Kazdangā pie Kazdangas pils
Mīlestības koks, Marts 2021
Kazdangas leģenda koka skulptūrās
Kazdangas leģenda, Marts 2021

No Rīgas līdz šejienei ir gabaliņu jābrauc, bet ja braucat apskatīt Aizputi vai izstaigāt Cīravas mežaparku , tad Kazdanga sanāk pa ceļam un ir vērts piestāt. It īpaši ja jums patika Kaņiera laipa un meklējat līdzīgu apskates vietu. Ezera laipa, kā jau minēju skaista jebkurā sezonā, bet pils parku gan rekomendētu apmeklēt tad, kad viss sazaļojis, agrā pavasarī bija tā padrūmāk.

Aizputes pilsdrupas

Nākamā pietura – Aizpute

Tikai mazu gabaliņu uz priekšu atradīsi vēl vienu interesantu pilsētu, kas lepojas ar mākslas parku un pilsdrupām

Paldies, ka iegriezies manā interneta stūrītī! Un ceru, ka informācija bija noderīga 🙂

Ar sveicieniem, Armanda

Zvans

Vēlies uzzināt, kad iznāk jauns raksts?

Seko Titles and Summaries:

Tevi varētu interesēt arī šie piedzīvojumi