1 dienas izbrauciena Kurzemes virzienā galamērķis Kolka

1 dienas izbrauciens Kurzemes virzienā. Rīga – Kolka.

Maršruts vienas dienas braucienam ar auto gar piekrasti no Rīgas Kurzemes virzienā, kas ietver skaistas dabas takas, savvaļas zirgus un noslēdzas Kolkas ragā pie jūras. Visi apskates objekti jau kādu laiku bija krājušies mūsu galamērķu sarakstā – brīnišķīgas vietas, par kurām iepriekš daudz sanācis dzirdēt, un tad beidzot bija iespēja pašiem apskatīt un pārbaudīt, vai tas, ko cilvēki par tām runā ir taisnība. Jāstaigā bija daudz, bet kopumā šis bija atpūtas brauciens, nevis pārgājiens uz izturību.

Tips: Izbraukuma maršruts

Izmaksas: Bezmaksas

Bija mierīgi un skaisti –
varēja izstaigāties un izvēdināt galvu
.

Dabas taka Lāčupītes dendrārijs

Atrašanās vieta

Kad pieminēju šo objektu kā galamērķi, Miks teica, ka mēs jau pagājušajā gadā esam bijuši tur pie jūras – šeit ir ļoti skaista, samērā klusa pludmale. Bet tā kā dabas taku, kas atpazīstama ar saviem stādījumiem, un fotogēniskajiem namiņiem, iepriekš nebijām apskatījuši, nolēmām piestāt.

Tie ir tādi mazi romantiski džungļi, kur doties sapņainā pastaigā vislabāk tad, kad zied rododendri.

Var apskatīt stādijumus, izstaigāties mežā. Ieinteresēja? Lasi arī pilnu rakstu par maniem iespaidiem apmeklējot Lāčupītes dendrāriju.

Lāčupītes dendrārija namiņš
Lāčupītes dendrārija namiņš, Jūnijs 2020

Engures vecais mols

Atrašanās vieta

Šis nav tāds mols, pa kuru var doties pastaigāties, šis ir mols, kuru var atbraukt apskatīt. Dažādu izmēru un toņu akmeņi, pret kuriem skalojas viļņi iestiepjas ūdenī… viena no tām mazajām, brīnišķīgajām foto vietām, kur piestāt uz 10 minūtēm. Un blakus ir plaša smilšu pludmale. Pludmales, šķiet, ir šī izbrauciena caurvijošā tēma.

Engures mols
Engures mols, Jūnijs 2020

Dabas parks-Engures ezera pļavas

Atrašanās vieta

Viena no vietām Latvijā, kur cilvēki dodas satikt savvaļā dzīvojošus zirdziņus un gotiņas. Te ganās neliels bariņš, un tiem var pieiet pavisam tuvu klāt.

Zirgi, šķiet, nemaz nebaidās no cilvēkiem – gluži otrādi, tikko kā kāds ierodas ar burkānu maisu, visi bariņā dodas pie viņa.

Gotiņas gan turas nomaļus. Bet arī vide šeit ir, manuprāt, neparasta, jo plašās zaļās pļavas pamazām pāriet ezerā, virs kura klaigā putni.
Miks gan teica, ka šī vieta ir pamainījusies un ir daudz sausāka nekā pagājušajā reizē, kad viņš te bijis. Man personīgi tā radīja miera un brīvības sajūtu.
Pilns raksts par maniem iespaidiem apmeklējot šo vietu atrodams šeit.

Zirgi engures ezera pļavās
Zirgi engures ezera pļavās , Jūnijs 2020.

Dabas taka – Kaltenes Kalvas

Atrašanās vieta

Gribas teikt ka tie ir otrie Pokaiņi. Tikai nedaudz mazāki. Brikšņains, raganīgs mežs, kurš tajā pašā laikā šķiet arī ļoti mierīgs. Pilns ar dažādu izmēru akmeņiem, kas ik uz soļa lien ārā no zemes. Leģenda vēsta, ka tos atnesis velns. Šeit iekārtota taka – brīžiem sanāk iet pa zemi, kad jāuzmanās no saknēm, bet citās vietās pa koka laipu vai koka kāpnītēm. Pilns raksts par maniem iespaidiem par Kaltenes Kalvām atrodams šeit.

Paši šoreiz nebijām, bet runā, ka Kaltenes akmeņainā jūrmala, kas atrodas tepat blakus, arī ir skaista un piestāšanas vērta, ja gribas nedaudz savādāku maršrutu.

Taka Kaltenes Kalvās starp akmeņiem
Taka Kaltenes kalvās, Jūnijs 2020.

Kolka – Skatu tornis un Kolkasrags

Atrašanās vieta

Vispirms uzkāpām 16m augstajā koka skatu tornī paskatīties uz pasauli no augšas. Bet pēc tam devāmies uz pludmali, kur ar basām kājām pa ūdeni nesteidzīgi gājām uz Kolkas raga pašu galu. Pa ceļam mežā var redzēt slavenās mucu mājiņas, bet, nonākot pašā raga galā – nelielu akmeņu kaudzīti, kas ir atliekas no vecās bākas. Biju gatava saderēt, ka pagājušajā reizē, kad šeit biju vairākus gadus atpakaļ, akmeņu krāvums bija lielāks… Un izrādās tiešām – ar katru vētru bākas drupas pamazām sarūk, tāpēc reiz pienāks brīdis, kad šīs iezīmes tur vairs nebūs. Tagadējās bākas siluetu, ja kārtīgi ieskatās var redzēt tālumā, jūrā.

Kolkas skatu tornis
Kolkas skatu tornis, Jūnijs 2020.

Bet ja godīgi, bija brīdis, kad man likās, ka neredzu, ar ko šī pludmale (ja neskatās no putna lidojuma) ir pārāka par citām pludmalēm…

Bet Miks noradīja uz dažām interesantām lietām, kuras pirmajā brīdī var nepamanīt, bet kas padara Kolkas ragu īpašu:

Pirmkārt, ūdenim katrā pusē ir jābūt citā temperatūrā, jo vienā pusē ir jūra, bet otrā pusē līcis. Pamēģinājām un secinājām, ka tā ir taisnība. Tikai mūs pārsteidza tas, ka mūsu apmeklējuma laikā siltāks ūdens bija tieši jūrā, nevis līcī. Bijām gaidījuši, ka būs otrādi.

Otrkārt, ja nostājas pašā spicumiņā, bieži vien varot redzēt, kā no vienas puses nāk viļņi un no otras puses nāk viļņi – tad tie satiekas un šķeļas ,veidojot leņķi. Bet protams, ka tieši mūsu apmeklējuma laikā vējš nebija pareizais un mēs šo parādību neredzējām…

Mēs pēc tik piedzīvojumiem bagātas dienas devāmies mājās, bet, ja ir spēks, laiks un iedvesma šeit varot palikt arī līdz saulrietam, jo tas kā runā Kolkas ragā, esot īpaši skaists. Nākamreiz.

Kolkasrags
Kolkasrags, Jūnijs 2020

Un šeit arī video par 1 dienas izbraucienu Kurzemes virzienā


Meklējām mieru un skaistus skatus un abus arī atradām. Brauciena beigās biju pilnībā apmierināta ar konkrēto pieturas punktu izvēli un pamatīgi nogurusi – mēs diezgan īsā laikā aši nobaudījām katras vietas esenci. Šis bija vienas dienas izbrauciens, bet domāju, ka ja vēlas kādam no punktiem atvēlēt vairāk laika izbraucienu mierīgi varētu sadalīt divu dienu piedzīvojumā. Un Kurzemē ir vēl daudz citu skaistu vietu, ko apskatīt. Kuldīga, Ventspils, Aizpute…

Paldies, ka iegriezies manā interneta stūrītī! Un ceru, ka informācija bija noderīga 🙂

Ar sveicieniem, Armanda

Zvans

Vēlies uzzināt, kad iznāk jauns raksts?

Seko Titles and Summaries:

Tevi varētu interesēt arī šie piedzīvojumi